Bridgestone presenteert vier nieuwe banden op de Intermot in Keulen. Van supersport tot café-racer, van adventure tot enduro: voor elke rijder de ideale band! In januari bij ons te koop.

Hypersport S22

’The next level’’ noemt Bridgestone zelf de volkomen nieuw ontwikkelde Battlax Hypersport S22. Een nieuw profiel zorgt voor lichter sturen met een opvallende goede feedback naar de rijder voor veel vertrouwen. Voor de achterband is de 5LC technologie gebruikt met een slijtvaste compound voor het midden van de band, die overgaat naar soft en zelfs supersoft. Het zo belangrijke silica in de band is nog fijner en beter verdeeld voor minder wielspin bij het accelereren op de natte weg en een aanzienlijke hogere (15%) bochtensnelheid dankzij de verhoogde grip.

bridgestone hypersport rbmotoren

Adventurecross AX41

Andere opvallende nieuwkomers bij Bridgestone zijn de ook al fonkelnieuwe Battlax Adventurecross AX41 en de Adventurecross Scrambler AX41S. Hoewel ze in één adem genoemd worden, zijn het wezenlijke verschillende banden. De Adventurecross AX41 is ontworpen voor de vele rijders van adventuremotoren die een band zoeken die off road beter presteert dan de populaire A41 die meer op weggebruik gericht is. Dat is ook direct te zien aan de robuuste uitstraling van de AX41 met grote noppen. Dankzij de unieke Bridgestone Anti-irregular Wear (A-IW) technologie blijven de noppen veel langer hun scherpe kant houden en dat is een belangrijk en onderscheidend pluspunt.

bridgestone battlax rbmotoren

Adventurecross Scrambler AX41S

Zeker voor het immens populaire en café-racer scrambler segment zijn de ‘looks’ van een band heel belangrijk. Deze rijders worden op hun wenken bediend met de nieuwe spectaculaire Adventurecross Scrambler AX41S. De AX41S is echter meer dan alleen een direct aansprekend stoer uiterlijk. Ook hier is weer gerespecteerde Bridgestone compound knowhow gebruikt voor een opvallende band die op droog, maar zeker ook op nat wegdek indruk weet te maken.

bridgestone nieuwe banden rbmotoren

Battlecross E50

De Battlecross E50 is de band waar veel endurorijders naar uitgekeken hebben. Gehomologeerd voor alle FIM enduroklassen en toegelaten voor legaal gebruik op de weg. De E50 zit dan ook bomvol vernieuwende technologie. Zoals de toepassing van Dual Compound (waardoor de band ook makkelijker om te leggen is) en ‘Castle Block’ profiel voor flexibele noppen, die net die extra tractie geven op wisselende ondergrond zoals dat bij enduro’s gebruikelijk is.

bridgestone battlecros rbmotoren

Vanaf januari zijn de nieuwe Bridgestone-banden te koop bij RB Motoren in Utrecht!