Yamaha introduceert drie nieuwe eBikes in de segmenten Mountainbike, Gravel en Urban 

Social Share

Het is alweer bijna 30 jaar geleden dat Yamaha de eerste eBike ter wereld op de markt bracht. De oorspronkelijke Yamaha PAS was in eerste instantie bedoeld voor woon-werkverkeer en winkelend publiek. Met de PA26-ervaring betrad Yamaha het juiste pad om in de afgelopen drie decennia een belangrijke producent van eBikes voor de Japanse markt te worden, en tegelijkertijd een belangrijke fabrikant van aandrijfsystemen voor veel e-Bikes die vandaag de dag op de Europese markt worden verkocht.

MORO-07, WABASH RT en CROSSCORE RC: Drie nieuwe Yamaha eBikes voor 2022

Yamaha MORO-07 eBike

De MORO-07 is Yamaha’s premium eMTB met een uniek chassisontwerp, het Dual Twin-frame en een PW-X3 aandrijfeenheid met hoog koppel die samen zijn ontwikkeld om soepele en krachtige prestaties te leveren op de meest uitdagende heuvelachtige single tracks.

Premium uitrusting

Door de kleine afmetingen van de PW-X3 werd ook het ontwerp mogelijk van een innovatief nieuw achterveersysteem met een veerweg van 150 mm en RockShox Super Deluxe Select + gemonteerd tussen de dubbele bovenbuizen. RockShox LYRIK SELECT Charger-vork heeft een veerweg van 160 mm voor een betrouwbare voorwielophanging en Maxxis 27,5 x 2,6 inch banden bieden de tractie en flexibiliteit die nodig zijn om effectief te rijden, gecombineerd met een hoge mate van bodemgevoel. De Magura MT5-remmen leveren kracht met gevoel, en de versnellingsset bestaat uit een eersteklas Shimano XT 1 x 12 voor soepel schakelen en een effectieve aandrijving.

Interface X met Smartphone-connectiviteit

De op de stuurpen gemonteerde Yamaha Interface X zorgt voor een overzichtelijk ‘cockpitstuur’ en is voorzien van ergonomische ondersteuningsknoppen, een kleurgecodeerde indicator voor de ondersteuningsmodus en een capaciteitsindicator voor de geïntegreerde Yamaha 500 Wh-accu. Bluetooth® Low Energy-technologie maakt smartphone-connectiviteit via compatibele apps mogelijk, en de Interface X is compatibel met veel fietscomputermerken.

Kleuren en maten

MORO-07 wordt aangeboden in 3 maten en is verkrijgbaar in Icon Blue en Raven/Silver.

Yamaha Wabash RT eBike

Met zijn stijlvolle en toch functionele ontwerp is de Yamaha Wabash RT een gestroomlijnde nieuwe fiets voor gravelpaden voor mountainbikers die zoeken naar plezier, vrijheid en vriendschap als integraal onderdeel van hun totale rijervaring. 

Prettige rit met lichte besturing

De Wabash RT heeft een slank en elegant frameontwerp met een nieuw type geometrie, speciaal ontworpen voor een zelfverzekerde en plezierige rit met een lichtgewicht gevoel op zowel asfalt als gravel.

Tot wel 70 Nm aan vermogen wordt geleverd door Yamaha’s best verkochte PW-ST aandrijfeenheid. De Zero Cadence-technologie levert een soepel koppel aan de aandrijflijn zodra de mountainbiker zijn voet op de pedalen zet. Wabash RT-berijders zullen ook zeker de automatische ondersteuningsmodus waarderen, waarbij technologieën voor Quad- en hellingshoeksensoren worden toegepast om extra vermogen te leveren bij het bergop rijden of bij tegenwind.

Strakke stijl

De ergonomie van het chassis is ontworpen voor een ontspannen en comfortabele rit, en met de verstelbare 60 mm (L / M), 40 mm (S) + 40 mm geveerde ‘dropper-post’ krijgt de mountainbiker de beste positie voor hun lichaamsbouw en stijl. Wielen en banden zijn klaar voor tubeless conversie, en de geïntegreerde 500 Wh accu en compacte aandrijfeenheid passen naadloos in het chassis en geven deze nieuwe gravelbike een elegante look.

Kleuren en maten

De Wabash RT is verkrijgbaar in 3 maten en in de kleurstelling Blue Steel.

Yamaha CROSSCORE RC eBike

CrossCore is een toegankelijke allround fiets die is ontworpen voor een breed spectrum van voornamelijk stedelijke klanten die hun levensstijl willen veranderen en liever de fiets willen nemen in plaats van de auto of het openbaar vervoer. En met een reeks eenvoudig te monteren trekking-accessoires is de CrossCore RC de ideale fiets voor dagjes uit in de natuur, en zelfs voor tochten over langere afstanden. 

Hoogwaardige Yamaha-technologie

De Yamaha CrossCore RC profiteert van veel geavanceerde technologieën die op sommige eersteklas eMTB’s te vinden zijn. Met de Yamaha Zero Cadence-technologie en de automatische ondersteuningsmodus met hellingssensor wordt het nu nog gemakkelijker en aangenamer om te fietsen, met name op hellingen en tegen de wind in.

Kleuren en maten

De CrossCore RC wordt aangeboden in 3 maten en is verkrijgbaar in de kleurstellingen Shiver White en Urban Sage.