GYTR voor adventure

Social Share

Experience the maximum performance

Door onderdelen te nemen die oorspronkelijk ontwikkeld en gebruikt werden door de officiële raceteams van Yamaha, en deze beschikbaar te maken voor elke Yamaha-eigenaar, is het GYTR-accessoireprogramma een levendige demonstratie van de toewijding van het bedrijf om prestatieonderdelen op raceniveau aan te bieden aan een breder publiek. Nu waagt GYTR zich voor het eerst in de adventure-klasse, met de introductie van een reeks gloednieuwe prestatieonderdelen die zijn ontwikkeld in samenwerking met het Yamaha Rallyteam en speciaal zijn ontworpen voor de Ténéré 700 World Raid.

Er zijn drie tuningkits ontwikkeld om echte rallycapaciteiten te leveren: de drie afzonderlijke kits zijn verkrijgbaar via de europese Yamaha-dealers en vormen samen de ultieme Ténéré 700 World Raid.

Perfomance set

De Performance Kit is ontwikkeld voor eenvoudige installatie. Hij bevat een GYTR rallyzadel en voetsteunset, terwijl een volledig titanium uitlaatsysteem van Akrapovič, een GYTR luchtfilterset en een GYTR ECU zowel het vermogen als het koppel maximaliseren voor ultieme prestaties.

Handling-set

De Handling Kit verbetert het rijgedrag en de off-road stabiliteit van de Ténéré nog verder met een voor de race ontwikkelde 48 mm KYB voorvork (met een nieuwe GYTR triple clamp voor montage) en een Paoili schokdemper – beide geoptimaliseerd voor rallyomstandigheden. Een Scott Performance stuurdemper verfijnt de stuurcontrole, terwijl GYTR rallyvelgen het totale gewicht van de motorfiets verlagen. Om de kit compleet te maken, worden de prestaties opgevoerd door een nieuw remsysteem, een grotere radiateur met een speciale GYTR radiateurbeschermer en een aparte oliekoeler.

Rally set

De Rally Kit is het ultieme pakket voor adventure rijders die hun grenzen willen verleggen. Hij bevat brandstoftanks met een grote capaciteit aan de voorkant, een transparant venster voor gemakkelijke brandstofcontrole en racevuldoppen om snel te kunnen tanken. Een GYTR-stuurkit wordt geleverd met een snelgasassemblage, handkappen en beugels voor het gebruik van persoonlijke navigatieapparatuur. Daarnaast beschikt deze kit over een race-spec koplamp toren, om de zichtbaarheid in het donker te verbeteren, een nieuw polycarbonaat scherm, een GYTR koolstofvezel skid plate en een sticker kit, om je Ténéré in lijn te brengen met de racemachines bereden door Pol Tarres en Alessandro Botturi.

Til jouw Ténéré World Raid ervaring naar een hoger niveau met deze GYTR Performance kits en onderdelen die nu te bestellen zijn bij jouw Yamaha dealer. Een selectie van deze onderdelen zal ook apart verkrijgbaar zijn voor alle standaard Ténéré 700 klanten die specifieke GYTR Performance onderdelen op hun motor willen monteren. Kijk voor alle details over de beschikbare kits en onderdelen op de Yamaha Racing website.

Yamaha Racing adventure