i.v.m. het Coronavirus hebben wij geen koopavond

De gloednieuwe Yamaha MT-10 SP 2022

Social Share

Ruige, compromisloze stijl, premium specificaties en exclusieve afwerking

De nieuwe Yamaha MT-10 SP 2022 is ontworpen voor motorrijders die de meest exclusieve Hyper Naked willen, met de allerbeste chassistechnologie die ooit op een productiemodel is gemonteerd. Deze machine is de eerste motorfiets ter wereld die is uitgerust met het allernieuwste elektronisch gestuurde veersysteem van Öhlins vóór en achter.

Hoewel de Yamaha R1M een soortgelijk systeem heeft, is de MT-10 SP uitgerust met de volgende generatie van het elektronisch gestuurde veersysteem van Öhlins dat gebruikmaakt van nieuwe regelklepdempingstechnologie.

Deze state-of-the-art technologie biedt een groter bereik aan dempingsaanpassingen en een hogere mate van respons. De motorrijder kan de vering wijzigen door naar het ERS-menu in de TRC-instellingen te gaan. Het ERS-menu biedt een keuze uit drie semi-actieve dempingsmodi (A-1, A-2 en A-3) en drie handmatige instellingen (M-1, M-2 en M-3).

Wanneer een van de automatische modi wordt geselecteerd, past het systeem de uitgaande en ingaande demping aan de huidige rijomstandigheden aan. Bovendien worden er voortdurend wijzigingen aangebracht zodat de meest geschikte instellingen altijd van kracht zijn.

De handmatige modus maakt een nauwkeurige elektronische aanpassing van de in- en uitgaande demping mogelijk voor zowel de voorvork als de achterschokdemper. Beheerd via het YRC-menu kan de vering worden aangepast aan de exacte rijstijl of rijomgeving die nodig is.

Exclusieve kleuren en graphics

Elk SP-model heeft exclusieve kleuren en graphics, en de nieuwe MT-10 SP 2022 heeft een Icon Performance-afwerking die is geïnspireerd op het schema dat wordt gebruikt op de toonaangevende R1M Supersport weg- en racemotor.