Onze werkplaats is voorzien van een zeer deskundig team voor controles, onderhoud en reparaties aan je motor. Naast Exclusief Dealer van Yamaha motoren in de regio Utrecht, zijn wij gespecialiseerd in het onderhouden of verkopen van jouw KTM, BMW, Honda, Kawasaki of Suzuki. Wij kunnen, in beginsel, alles voor deze merken bestellen en repareren. Iedere motor heeft geregeld onderhoud nodig. Het aantal kilometers tussen de beurten heet service interval en verschilt per merk en type motor. Het onderhoud is noodzakelijk om de motor in goede conditie te houden en de betrouwbaarheid te behouden.

werkplaats-motoren-rbmotoren

Onderhoudsbeurten

Bij RB motoren hanteren wij drie soorten beurten.

KLEINE BEURT: Dit is de meest voorkomende beurt. We vervangen de olie en het filter. We kijken de motor na op zaken als remblokken en schijven, kettingspanning, balhoofdlager en banden. We smeren de motor waar nodig en de monteur rijdt een rondje om te controleren of alles naar behoren werkt.

JAARBEURT: Deze beurt is verstandig om te kiezen als de motor wat langer heeft stilgestaan. Ook als je de motor net hebt gekocht en niets van de onderhoudsgeschiedenis weet, is deze beurt van belang. Het is eigenlijk hetzelfde als een kleine beurt, maar dan met vervanging van de remvloeistof.

GROTE BEURT: Dit is de belangrijkste beurt voor je motor. Bij iedere motor moet de klepspeling* gecontroleerd worden en eventueel gesteld. We vervangen de bougies, het luchtfilter en vloeistoffen als koel-, rem- en cardanvloeistof. Bovendien wordt de olie en het oliefilter vervangen. Uiteraard doen we een algehele check. Hierbij let de monteur extra op slijtageonderdelen, zoals wiellagers en het balhoofdlager. De hoofdstekkers van de draadboom worden losgetrokken en ingespoten om storingen te voorkomen. Als laatste gaat de monteur proefrijden. Ons streven is om de motor weer als nieuw te laten rijden.

TIP: plan het onderhoud van je motor in de winterperiode!

* Klepspeling: een groot misverstand is dat je kunt horen of de kleppen goed staan. Je hoort kleppen alleen tikken als ze te wijd staan. Staat een klep te strak, dan hoor je helemaal niets. Terwijl de gevolgen veel erger kunnen zijn. Bij een te strakke klepspeling kunnen de kleppen verbranden, omdat deze te lang open blijven staan en de hete lucht langs de kleppen lekt.</em >

werkplaats-rbmotoren

Schade reparatie

Als motorfietsschadeherstelbedrijf moeten wij voldoen aan strenge eisen als het gaat om een efficiënte en verantwoorde bedrijfsvoering, milieuzorg en arbeidsomstandigheden en de technische kwaliteit van het schadeherstel. Zo moeten we exact te werk gaan volgens de specificaties van de desbetreffende fabrikanten, maken we uitsluitend gebruik van originele onderdelen en moeten we beschikken over een gehomologeerd meetsysteem. Dit is nodig om direct te kunnen vaststellen of motorfietsframes nog voldoen aan de technische veiligheidsnormen en toleranties. Heb je onverhoopt schade? Breng je motor dan langs. Wij plannen de motor in voor een schadetaxatie. Dit is een rapport waar alle beschadigde onderdelen op staan. Ook zetten wij de arbeidsuren en eventuele kapotte kleding erbij, omdat dit tevens onder schade valt. Dit officiële document kun je inleveren bij de verzekering. Als er een andere partij bij betrokken is, is het ook erg belangrijk deze papieren te hebben. Zodra de motor met schade bij ons staat, dient deze ongeveer twee dagen bij ons te blijven.

We hebben dan voldoende tijd om de motor te taxeren en jij kan de verzekering op de hoogte stellen, zodat deze eventueel een expert kan sturen. Om kleding op te geven als schade zijn er aankoopbewijzen nodig, het liefst een kassabon. De kleding moet aanwezig zijn als de expert langskomt. Als de verzekeraar akkoord is gegaan met de taxatie, kunnen wij de onderdelen bestellen en de motor repareren.

werkplaats-rbmotoren

Taxatiekosten

Je motor laten taxeren kost bij ons € 85*. Laat je de motor door ons repareren, dan vervallen deze kosten. Omdat er weleens wat tijd kan zitten tussen het bezoek van de expert en het akkoord van de verzekering, is het mogelijk dat je de motor tijdelijk ophaalt bij ons. Mocht je verder nog vragen hebben dan kun je onze motorzaak bellen op 030-2211524 of neem contact op via deze pagina.

* Dit is met uitzondering van grote schade.

RB Motoren in De Bilt, Utrecht is een erkend BOVAG-motorbedrijf. Onze verkopers en technici laten zich regelmatig bijscholen, waardoor onze kennis altijd up-to-date is. Bovendien spreken we dezelfde taal, omdat wij net zulke grote motorliefhebbers zijn als jij!

bovag_rb-motoren