RB Motoren doet dit jaar met een team van vier mannen mee aan de 501 Endurance Race op het TT Circuit Assen. De amateur coureurs delen hun passie voor motorracen en hebben alle vier aan tal van circuitdagen in Nederland en zelfs Europa deelgenomen. De hoofdreden om mee te doen met de 501 luidt: jezelf verbeteren en lol hebben.

Onze 501-coureurs

Rijder 1: Ruud Nieswaag. Te herkennen aan zijn knalgele Yamaha R1. In zijn ‘gewone’ leven is hij eigenaar van een accountancy kantoor en hij is net verhuisd naar Drenthe. Een paar ronden op TT Circuit Assen rijden is dus een beetje zijn inburgeringscursus! Naast een passie voor motoren, is hij ook gek van vrachtwagens. Sinds kort is hij dan ook in het bezit van een vrachtwagenrijbewijs, maar daar zal hij op het circuit niets aan hebben.

Rijder 2: Wim Kroegman. Wim rijdt op een Yamaha R6 en is sinds jaar en dag betrokken bij de motorwereld op zowel professioneel als persoonlijk gebied. Met zijn creatief media bureau, Creative Passenger, creëert hij de mooiste reclame uitingen voor diverse kleine en grote bedrijven, waaronder Yamaha. Hij sponsort niemand minder dan ‘onze’ Michael van der Mark (check daarvoor zijn helm!). Wim is ook voorrijder bij de SpeedWeek van Zeelenberg, dus de 501 moet voor hem een eitje zijn.

Rijder 3: Hendrik Jan (HJ) van den Bergh. Hij zal het avontuur in Assen met een Honda CBR1000RR te lijf gaan. De afgelopen jaren heeft hij veel gedaan met BH’s en brillen, maar wat dat precies inhoudt, laten we graag aan de verbeelding over. Op dit moment gaat HJ vooral voor plezier maken en daar hoort deze 501 van Assen zeker bij! Je herkent HJ dan ook aan zijn chronische brede glimlach.

Rijder 4: Jos de Jonge. Jos verplaatst zich op een Ducati Panigale 959 tijdens de 501. Daarnaast is hij de trotse bezitter van een zeer zeldzame Vyrus, maar die is niet geschikt voor zoveel kilometers op het circuit. In het dagelijks leven leidt Jos zijn bedrijf Hijsman, dat zich richt op het leveren van dienstverlening in het verticaal transport en het industrieel verhuizen. Niets is hem te groot of te gek! Hopelijk hoeft hij tijdens dit evenement geen Panigale van het asfalt te hijsen.

RB Motoren als spil van het team

De mannen worden technisch ondersteunt door RB Motoren, Yamaha Exclusief Dealer uit De Bilt (Utrecht). Daarnaast is het team van RB Motoren gek op uitdagingen als deze: 501 kilometer op het TT-circuit rijden. “Eigenlijk is het natuurlijk gekkenwerk. Maar dat maakt het meteen ook zo ontzettend gaaf! Onze vier coureurs gaan dit gewoon varkentje even wassen en mochten ze tegen iets aanlopen, dan staat het team van RB voor ze klaar. Of dat nu een moertje aandraaien, een klap op de schouder geven of een flesje water halen is… Daarnaast brengt dit evenement voor ons veel lol met zich mee. Lekker met de mannen onder elkaar en domweg bezig zijn met je hobby. Heerlijk! Dus: see you on track!”, aldus Jan Jaap de Ruijter, eigenaar RB Motoren.

Meer info over het evenement vind je hier op Facebook.
Contact met RB Motoren? Onze contactgegevens vind je hier.